viernes, 31 de octubre de 2008

DOCUMENTOS HISTÓRICOS DIP. CAP A UN DIA INTERNACIONAL DE LAPINTURA (NOTICIA EN WWW.JOVE.CAT).

Dissabte, 25 d'octubre de 2008
Cap a un Dia Internacional de la Pintura
Un grup d'artistes s'ha mobilitzat per demanar que s'instauri el Dia Internacional de la Pintura. Coincidint amb la data de naixement de Picasso, aquest 25 d'octubre prop d'un centenar de pintors exposaran la seva obra a Barcelona i donaran suport a aquesta iniciativa.

Veient que se celebra el Dia del llibre, el Dia de la dansa, el Dia de la música, el de la poesia, etc., un petit grup de pintors, encapçalat per Magnolio Oliver i Joan Parramón i integrat per Gaston Loidi, Tània Cohelo, Tatto Cabrero i Farly Uzcátegui i desenes de pintors més, ha decidit omplir el buit que falta al calendari de commemoracions i proclamar el Dia Internacional de la Pintura. La data escollida per a aquesta diada és el 25 d'octubre, data de naixement del pintor Pablo Picasso. Però, perquè l'ONU decreti aquesta diada oficialment cal obtenir prou suport popular i el camí és llarg. Per aquest motiu, aquest 25 d'octubre, els artistes mobilitzats s'instal·len al carrer per difondre la proposta incipient entre els ciutadans
Una exposició i un bloc
Durant tot el dia, el carrer d'Allada-Vermell, situat prop del Museu Picasso de Barcelona, s'omplirà d'obres d'art. Uns cent pintors exposaran la seva obra i aprofitaran la trobada per demanar signatures de suport al Dia Internacional de la Pintura, entre els vianants. A més d'aquesta exposició al carrer, els artistes que promouen la campanya s'han proposat sensibilitzar pintors, galeristes, comerciants de belles arts, crítics, professors, marxants, literats, col·leccionistes, aficionats i artistes d'arreu del món. Per dur a terme aquesta tasca i convocar nous actes, els pintors han posat en marxa el bloc 'Diainternacionaldelapintura.blogspot.com'.
La proclamació d'un dia internacional
Les Nacions Unides tenen un ampli calendari de celebracions de dies, anys i decennis dedicats a una temàtica particular. Els criteris per establir aquestes cites al calendari oficial varien segons si es tracta d'un dia, d'un any o d'un decenni. Per declarar una diada internacional, segons fonts de la Unesco de Catalunya, cal que un estat membre de la Unesco presenti la proposta a la comissió espanyola de la Unesco, que aquesta la presenti posteriorment a la conferència internacional de la Unesco, i, si allí s'aprova, la Unesco porti la proposta a l'Assemblea General de les Nacions Unides, organisme encarregat de fer la proclama oficial. Aquest és un camí, però no l'única via possible, afirmen aquestes fonts.
Més informació
Bloc del Dia Interacional de la Pintura

Fdo: Alba Gómez

No hay comentarios: